nieuws

TONY ROHR & ALEX BAU komen naar doornroosje

Na het succes van een uitverkochte vorige editie bij het 1-jarig bestaan in maart keert Nachtsport weer terug naar Doornroosje. Vanavond staat er een stevige line-up op het programma met grote nationale en internationale artiesten. Speciaal voor de doorgewinterde Nachtsporter was er een beperkte earlybird actie bij Coef in Nijmegen. De earlybird kaarten zijn er doorheen gevlogen en inmiddels al uitverkocht.

Deze editie in Doornroosje staat de stevige techno centraal. Hiervoor heeft Nachtsport dan ook AmerikaanTony Rohr uitgenodigd die een speciale Hybrid-set gaat neerzetten. Maarliefst tweeënhalf uur dj set met live elementen. Naast zijn solo act werkt Rohr veel samen met oa. Alexi Delano en released hij muziek op de labels H-productions, Plus 8, Drumcode en Cocoon. Tony Rohr reist inmiddels al een aantal jaar de hele wereld over en heeft op vele grote feesten en locaties als Nature one, Awakenings, Berghain en Tresor zijn stempel mogen drukken. Verwacht diep en donker geweld!
Verder op het programma staat niemand minder dan ‘the german techno machine’ Alex Bau! Deze Duitse DJ en producer begon zijn carrière in 2000 meteen al met releases op het prestigieuze CLR label waar hij nog steeds bij zit. Zijn stijl valt een beetje omschrijven als straightforward techno met affentoe wat speelse haperingen. Kortom: heerlijk duister beukwerk!

De opening van de grote zaal zal verzorgd worden door Thomas Vink, die net als Rutger Maree (kleine zaal) naast deze avond ook zal draaien op de pre-party in de Merleyn 25 oktober. Beide mannen zijn van het Nine 2 Nine Music label en draaien geregeld in Amsterdam in de 80, Suger Factory of op events als Chateau Techno.
Na een succesvolle Old Cave editie tijdens Walk-on is Steffie Ditzel weer uitgenodigd, ditmaal zonder Stiften-partner STIP.dot, en zal met haar live act de kleine zaal onveilig te maken. Oorspronkelijk is Steffie bekend van feesten omstreeks Utrecht waaronder Kranck, maar inmiddels helemaal hot en door heel Nederland op grote en kleine initiatieven in de line-up te vinden. Ook Hubert Kirchner keert terug. Na zijn eerste technoperformance ooit bij Nachtsport in de Old Cave wist hij Nijmegen al helemaal los te laten gaan voordat de hoofdact überhaupt binnen was. Nu een paar releases verder komt hij weer naar Nijmegen om te laten zien hoe het er voor staat.
Een echte Nachtsport editie is haast incompleet (er zijn er dan ook maar weinig geweest waar hij niet bij was) zonder resident Thomas Elmore. Dus natuurlijk is hij ook weer van de partij om de sfeer aan het begin van de avond er al goed in te zetten.

Klik hier om je kaartje aan te schaffen!